Hvad gør hærmyren når den mister sin mor? – Department of Biology - University of Copenhagen

10 November 2009

Hvad gør hærmyren når den mister sin mor?

Tropiske hærmyrer er kendt for deres aggressivitet og deres raids mod langt større dyr, når de går amok og slæber byttet hjem til boet. Hærmyrerne er også kendt for med jævne mellemrum at flytte deres kolonier, når de har brug for nye græsgange efter endt vandalisering. Og centralt i denne brutale verden med millioner af individer, er koloniens ene dronning. Hun lægger æg og sørger dermed for artens overlevelse. Men dør hun - så har det været en gåde for forskerne, hvad der blev af resten af kolonien. Nu har forskere ved Biologisk Institut på Københavns Universitet i samarbejde med bl.a. en tidligere kollega, som nu er ansat på Harvard University i USA, løst gåden ved at studere den afrikanske hærmyre ved navn Dorylus molestus på bjergsiderne af Mount Kenya...

the entire press release (DK)
the article from Proceedings of the Royal Society B