Bladskærernes bakterielle krigsførelse – Department of Biology - University of Copenhagen

6 January 2006

Bladskærernes bakterielle krigsførelse

Myrer udviklede landbrug for 50 millioner år siden. De er fuldstændig afhængige af underjordisk svampedyrkning. I modsætning til mennesket har myrerne været i stand til at passe og udvikle deres landbrugssystemer uden at bukke under for svampesygdomme. Det har været en gåde, hvordan myrer har været i stand til dette. I det ansete tidsskrift Science har forskere fra Biologisk Instituts Center for Social Evolution ved Københavns Universitet været med til at løfte en del af sløret. Gennem et internationalt forskningssamarbejde har de vist, at bladskæremyrer dyrker en speciel bakterie på deres egen krop, som producerer et fungicid mod de mest truende svampesygdomme...